Перейти к основному содержанию

Справу дніпровського авторитета "Кайдака" скерували до суду

04.03.2024
Опубликовано в Власть

Читать на русском

Справу дніпровського авторитета

Справу дніпровського авторитета " Кайдака " скерували до суду

Правоохоронці скерували до Ленінського районного суду міста Дніпропетровська обвинувальний акт відносно 54-річного кримінального авторитета Олександра Лісовенка на прізвисько "Кайдак", якому інкримінується вчинення способом, небезпечним для життя багатьох, замаху на вбивство (п.5 ч.2 ст.115 КК України) мешканця Дніпра В’ячеслава Ефендієва, а також (спільно із братом Павлом Лісовенком) — незаконний обіг зброї/боєприпасів (ч.1 ст.263 КК України).

Відомості про це містяться у матеріалах судового реєстру та на порталі "Судова влада".

 qkxiqdxiqdeihrant

З них випливає: 12 лютого 2024 року було здійснено авторозподіл провадження, слухати яке випало служителю Феміди Геннадію Калініченку. Наступного дня у підготовчому судовому засіданні суддя задовольнив клопотання прокурора щодо продовження до 12 квітня 2024 року терміну дії запобіжного заходу раніше судимому за рекетирські звитяги "Кайдаку" у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося: до фокусу уваги силовиків брати Лісовенки потрапили за наслідками "розбірок", що трапилися із застосуванням бойової гранати неподалік зупинки громадського транспорту на проспекті Свободи в Дніпрі по обіді 13 листопада 2023 року. Тут "Кайдак" кинув у бік В’ячеслава Ефендієва гранату РГД-5, внаслідок чого останній отримав уламкові поранення.

Що ж стосується авторитетних кривдників Ефендієва, то їх "спакували" надвечір того ж дня. Відтоді "Кайдак" утримується за гратами, а його молодший брат — звільнився на волю після сплати застави у розмірі 161 тис.₴

detective-info.com.ua