Перейти к основному содержанию

Із початку війни Україні надали бюджетної підтримки на $74 мільярди,

29.01.2024
Опубликовано в Власть

марченко,сергій

Із лютого 2022 року міжнародні партнери надали Україні пряму бюджетну підтримку на $73,7 млрд.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з тимчасово повіреним у справах Посольства Франції в Україні Бенжаменом Рорігом.

Урядовець зазначив, що завдяки бюджетній підтримці донорів з початку повномасштабної війни, уряд зміг забезпечувати стійке державне управління в Україні та профінансувати у повному обсязі соціальні й гуманітарні видатки держбюджету.

"Загалом з 24 лютого 2022 року, міжнародні партнери спрямували Україні $73,7 млрд прямої бюджетної підтримки", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, загальна сума бюджетної підтримки від Франції становить близько 400 млн євро.

Марченко наголосив, що потреба у зовнішньому фінансуванні у 2024 році складає понад $37 млрд.

"Україна розраховує на підтримку, щоб вчасно профінансувати першочергові видатки, а саме соціальну та гуманітарну сферу, адже оборону та безпеку країна повністю фінансує за рахунок внутрішніх надходжень та запозичень. Ритмічне надходження коштів від міжнародних партнерів є необхідним для збереження макрофінансової та економічної стабільності країни", – наголосив він.

Раніше міністерка фінансів США Джанет Єллен запевнила прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля у тому, що адміністрація Байдена має намір забезпечити Києву бюджетну підтримку у розмірі $11,8 млрд у межах запиту на додаткове фінансування.

Автор: Юлiя Недашківська