Перейти к основному содержанию

На фронті загинув студент із Прикарпаття, який став на захист України: йому назавжди буде 20

23.01.2024
Опубликовано в Власть

Читать на русском

На фронті загинув студент із Прикарпаття, який став на захист України: йому назавжди буде 20

На фронті загинув студент із Прикарпаття, який став на захист України: йому назавжди буде 20

У боях за Україну загинув воїн із Прикарпаття Олександр Настащук. Він був студентом другого курсу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і без вагань став на захист України.

Життя 20-річного воїна обірвалося поблизу Гуляйполя на Запоріжжі. Про втрату розповіли у Коломийському навчально-науковому інституті ПНУ ім. В. Стефаника, де навчався Герой.

Йому назавжди буде 20: на фронті загинув студент із Прикарпаття, який став на захист України. Фото qhtixhiqtdiqqeant

"Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Настащук загинув на війні... Важко знайти слова втіхи, неможливо втамувати біль від втрати, але нехай добрий, світлий спомин про захисника назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, одногрупників, усіх, хто знав його, любив і шанував. Вічна та світла пам’ять Герою!" – йдеться у повідомленні.

В інституті розповіли, що Олександр навчався на другому курсі, опановував професію вчителя фізкультури.

Тільки 2 грудня 2023 року він відзначив своє 20-річчя. За кілька днів до того – отримав почесний нагрудний знак головнокомандувача ЗСУ "Золотий Хрест". А 22 січня – загинув під Гуляйполем, виконуючи бойове завдання.

Йому назавжди буде 20: на фронті загинув студент із Прикарпаття, який став на захист України. Фото

"20-річний молодший сержант, командир 2 інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 75 батальйону 102 бригади загинув сьогодні, 22 січня, у Запорізькій області (Гуляйполе) внаслідок скидання боєприпасу з ворожого дрона", – йдеться у дописі, оприлюдненому напередодні.