Перейти к основному содержанию

Ігнат: Сили оборони зосередилися на знищенні ракетних установок окупантів

20.01.2024
Опубликовано в Власть

Читать на русском

Ігнат: Сили оборони зосередилися на знищенні ракетних установок окупантів

Ігнат: Сили оборони зосередилися на знищенні ракетних установок окупантів

Сили оборони України зосередилися на знищенні російських ракетних установок, адже ракети вони виробляють і в цьому їх виснажувати важче.

Про це повідомляє представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю Focus.

Ігнат пояснив, що "вимотувати" росіян знищуючи їхні ракети важко, адже вони мають власне виробництво.

"Якщо ми говоримо про виробництво ракет, то крилатих, балістичних чітко видно, що не все так швидко, не все так просто, але вони їх роблять. А ще є виробництво зенітних ракет, ракети С-300, "Буки" – все виготовляється. Підприємства працюють, на жаль, вони їх матимуть, тому тут більше Сили оборони зрештою зосереджуються на знищенні самих установок", – сказав речник.

Він також відзначив прогрес у знищенні ворожої протиповітряної оборони.

"ППО російське проріджується. Те, що вони ними наситили лінію бойового дотику – це 100%, те, що Крим насичений – це теж 200%, але бачите, що російська територія не така вже й насичена... Там взагалі прохідний двір", – наголосив Ігнат.

За словами речника, те, що дрони українського виробництва долітають і до Москви, і до Пітера, і до інших нафтобаз – це дуже добрий знак.

"Вони відчули гіркий присмак війни, все більше з кожним днем його відчувають. Росіяни, які думали, що "спеціальна військова операція йде за планом", що війна їх не торкнеться, ну тепер торкається і тепер вони отримують те, що отримували і ми протягом, на жаль, тих двох років – це пожежі, це руйнування, і це смерть. Інакше бути не може. Вони затіяли проти нас цю війну, тому отримують за це зараз", – додав він.