Перейти к основному содержанию

Білий дім розраховує на погодження військової допомоги Україні Конгресом на початку січня

20.12.2023
Опубликовано в Власть

дім,білий

Адміністрація США розраховує на погодження військової допомоги Україні Конгресом на початку січня.

Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми хотіли б якнайшвидше отримати це фінансування. Ймовірно, що це відбудеться, швидше за все, на початку січня. Що швидше, то краще", – сказав Кірбі.

Раніше повідомлялося, що Сенат США не голосуватиме за пакет додаткової допомоги Україні та посилення безпеки кордонів США до початку наступного року, попри те, що переговірники від обох партій продовжують свою роботу.

Водночас Білий дім готує останній пакет військової допомоги для України, який не потребує виділення додаткового фінансування Конгресом США.

Як повідомлялося, минулого тижня, попри візит президента Володимира Зеленського до США і його зустрічі з конгресменами і сенаторами, Конгрес не домовився про виділення фінансування для України на наступний рік.

Адміністрація президента США Джо Байдена ініціювала новий спільний пакет допомоги для України та Ізраїлю загальним обсягом $106 мільярдів. Із загальної суми близько $61,4 мільярда пропонувалося виділити на допомогу Україні, в тому числі $46,1 млрд – на оборону. Однак цей законопроєкт досі не ухвалили, а під час розгляду ініціативи у Конгресі обсяги фінансування можуть змінити.

Автор: Галина Ялівець