Перейти к основному содержанию

Рада припинила повноваження депутата Арістова після скандалу з відпочинком на Мальдівах

27.07.2023
Опубликовано в Обзоры

арістов

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата із фракції "Слуга народу" Юрія Арістова.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram.

За відповідне рішення проголосували 320 нардепів.

Наразі у парламенті працює рекордно мала кількість депутатів – 402, додав він.

Раніше ЗМІ писали, що заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії "Слуга Народу" Юрія Арістова у середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що на Мальдівах.

Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому готелі коливається від 100 тис. грн до понад мільйона. У якій саме віллі відпочивав нардеп – невідомо.

Пізніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що ініціював призупинення членства Арістова у фракції, а в разі підтвердження повідомлення журналістів – складання депутатського мандату.

Читайте також: Відпочив на Мальдівах: правоохоронці провели обшуки у нардепа Арістова, відкрито кримінальне провадження

У 2019 році Юрій Арістов був обраний народним депутатом від партії "Слуга Народу", він також є членом однойменної фракції. У грудні 2022 року Юрія Арістова обрали заступником голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Раніше ЗМІ вже писали про схильність депутата до екзотичних островів. Зокрема, минулого року під час зимових канікул ВР Арістов полетів на острів Занзібар у Африці. Вартість туру для всієї родини в чотирьох зірковому готелі стартує від 170 тис.₴

До обрання у Верховну Раду Юрій Арістов був бізнес-партнером Володимира Зеленського у бізнесі з продажу риби та морепродуктів.