Перейти к основному содержанию

Часи – «зелені», звичаї – «шоколадні»

29.05.2023
Опубликовано в Обзоры

Якщо ви думаєте, що тренд на відхід олігархів «в тінь», заданий «демаршем» Ахметова, набиратиме обертів, то ви – глибоко наївний. А тому, мабуть, – щасливий.

Ось що пишуть на полях соцмереж користувачі, які в курсі всіх ділових розкладів: «хто з ким курить» і «хто на чому мутить».

За їхніми прикидками (що мають свою логіку) бізнес «шоколадного гетьмана» при «зелених» не тільки не стримав своїх ненажерливих і людоїдських апетитів, а й цілком нехило почувається, продовжуючи «варити і наварювати», разом із тим особливо не заморочуючись дотриманням «морди ліца» і деяких ефемерних норм ділового етикету і суто пацанських понять…

У 2015 році, в розпал президентства криголамного, на світ божий з’являється така собі фірма «KHAN DEVELOPMENT», компанія з «управління будівельними проектами», яка свою основну місію позначила до біса пафосно: «Будуємо довіру!».

Втім, нічого нового: у Петра завжди все було до біса пафосно та за межею пристойності: від зубних коронок із золота до вічно м’ятих рагульських костюмів та краваток (поки політтехнологи не змусили його очистити рота та викинути шмаття у сміття).

Тому зовсім не дивним виглядає вибір назви контори – «KHAN DEVELOPMEN» – яка у більшості напевно асоціюється зі знаменитим київським забудовником «KAN DEVELOPMENT», у котрого і ім’я, створене в 2001 році, і десятки успішних проєктів (щоправда, з купою «розборок» із кримінальним кодексом).

Лише оцініть красу гри: викинули одну літеру «H» і бізнес у «шоколаді»: чимало тих, хто ведеться на «понти», які, судячи з усього, в середовищі криголамного дорожчі за гроші.

Пофіг!? Бабки ж не пахнуть?

І ось, «присусідившись» до розкрученого лейблу, дітлахи зі статутним капіталом в 1 (одну) тисячу гривень! почали «лупити бабло» на великих будпроектах: на рахунку КХАНівців торгові центри у Вінниці, ресторани, спорткомплекси, таунхауси.

Круто, правда? Мощща, а не компанія!

Але!

Якщо ви побажаєте віддячити цим «шоколадним зайцям» за їхню самовіддану працю з облаштування Вінниці та країни, то на жаль сайту цього мега-будівельного колосу не знайдете.

У 21-му столітті, у 2023 році у великої компанії немає сайту!

Сайту нема, Карл!

Мало того, пронозливий Гугл теж не в курсі за цих крутих чуваків.

З усіх контактів вдалося витягнути лише телефон та імейл. А також посилання на обліковий запис в одній соцмережі. Але є нюанс: хитромудрі ділки і тут одну букву «втратили», а другу тупо поміняли на схожу. Замість правильної назви мережі LinkedIn, ці майстри шифрування та правнуки радистки Кет написали Linedin.

«Будуємо довіру!», ага.

Зважаючи на все, спорідненими узами КХАН пов’язаний з ТОВ «Будівельне бюро», створене також у 2015 році. Принаймні, засновники там начебто одні й ті самі.

Тільки «Бюро» вже встигло «вступити» в... скандал. У Господарському суді розглядається позовна заява ТОВ «Альянс Гарант Буд», яка вимагає стягнути з ТОВ «Будівельне бюро» майже 120 мільйонів гривень боргу з орендної плати та оплати за орендоване обладнання.

Походу, хтось когось знову розвів?

Ні, ну а що – «Будуємо довіру!».