Перейти к основному содержанию

Приятель гауляйтера Сальда Ігор Телегін поповнив ряди херсонських колаборантів

02.06.2022
Опубликовано в Обзоры

Приятель гауляйтера Сальда та фейковий “афганець" Ігор Телегін доєднався до рядів херсонських колаборантів. Він очолив “Департамент зовнішніх зв’язків та внутрішньої політики".

Про це повідомляє місцеве видання “Мост".

Ветерани-афганці розповіли журналістам, що Телегін під час зустрічі з ними назвав свою нову посаду. Він змушує справжніх ветеранів підтримати окупантів та їх ставлеників. За словами афганців, безрезультатно.

Зазначимо, Ігор Телегін - фейковий ветеран “афганець", який відомий тим, що носив нагороди, які ніхто йому не присвоював. Він служив начальником складу ПММ, а вже після війни почав називати себе “десантником".

“Орден "Червоної зірки" за №3701855, який він довгий час носив ніколи йому не видавався. Як і орден "За мужність" № 7573", - пишуть журналісти.

У 2010 році намагався стати депутатом Херсонської міської ради від партії Інформаційна Україна, яку у Херсоні контролював любитель росії Олексій Рибаков.

У 2020 році очолив Харківську обласну організацію політичної партії “Блок Володимир Сальдо", яка нині ліквідована. Того ж року працював у штабі кандидата в мери Сальдо та знімав про нього кіно, де вихваляв колаборанта.

“Багато років у соціальних мережах Телегін транслював російську пропаганду та робив українофобські заяви, що не заважало патріотичним депутатам кликати його спікерам на свої заходи", - зазначають у виданні.

Нагадаємо, псля того, як начальник Телегіна Сальдо пішов на співпрацю з окупантами, 29 квітня Офіс Генерального прокурора України повідомив про оголошення підозри окупаційному "губернатору" Херсонщини. Це сталося після звернення представників ВГО "Стоп корупції" до правоохоронних органів.