Перейти к основному содержанию

У Повітряних силах сказали, коли українські пілоти сядуть за штурвал F-16

17.04.2024
Опубликовано в Обзоры

Читать на русском

У Повітряних силах сказали, коли українські пілоти сядуть за штурвал F-16

У Повітряних силах сказали , коли українські пілоти сядуть за штурвал F-16

Українські пілоти, які перебувають на навчаннях щодо роботи на винищувачах F-16, перейшли з першого етапу до другого. Вони завершили навчання у Великій Британії та почали новий етап у Франції.

За словами речника Повітряних сил Збройних сил України Іллі Євлаша, всього заплановано три етапи. Перший, "наземний" курс – теорія, тренажери й англійська мова – був саме у Британії. Другий курс у Франції – це вже практичні навички роботи на "схожих легкомоторних апаратах", де українці будуть літати.

Останній етап навчання пройде у США, де вже на бойових F-16 українці опанують навички реальних дій. Ідеться про боротьбу з малопомітними цілями та інші завдання, які ставитимуть перед ними в Україні.

Євлаш уточнив, що Україна використовує всі можливості, які нам надали наші партнери, які беруть участь у повітряній коаліції. Цей процес не припинявся і триває.

"Постійно навчаються люди, постійно проходять підготовку, і надалі вони вже тут, в Україні, навчатимуть і наших побратимів, колег, які також допомагатимуть їм у їхній непростій справі", – сказав Євлаш.

Він також зазначив: поки що не розголошують ані конкретних строків навчання, ані термінів передачі винищувачів Україні, бо "ворог також стежить за новинами", і таку інформацію йому надавати немає сенсу.