Перейти к основному содержанию

У ЗСУ розповіли, як стримують окупантів на складній ділянці фронту: "Люди неймовірної сили духу"

05.04.2024
Опубликовано в Обзоры

Читать на русском

У ЗСУ розповіли, як стримують окупантів на складній ділянці фронту:

У ЗСУ розповіли, як стримують окупантів на складній ділянці фронту: "Люди неймовірної сили духу"

У 206-му батальйоні ТРО заявили про постійне міряння силами із противником. Незважаючи на перевагу росіян в особовому складі, ЗСУ завдають ворогові "чутливі втрати" та стійко тримають рубежі.

Російська армія кинула значні сили на Новомихайлівський та Мар’їнський напрями. Противник залучає малі групи та використовує бронетехніку, танки, БТРи, а також б’є авіаційними бомбами за позиціями наших військових, логістикою та тилами. Про це розповів командир механізованої роти 206 окремого батальйону ТРО ЗСУ Михайло Кулик в ефірі телемарафону.

За його словами, майже щодня відбуваються постійні наступальні дії ворога. У той же час росіяни зазнають великих втрат.

"Фактично за останній тиждень ворог втратив 5 одиниць бронетехніки лише у смузі нашого батальйону. Все завдяки вмілій роботі наших операторів дронів, завдяки роботі нашої піхоти, яка мінує передній край, саперів. Тому тут відбувається постійне міряння силами із супротивником. І незважаючи на те, що росіяни мають перевагу у кількості особового складу, у кількості засобів ураження, бронетехніки і навіть дронів, нам вдається завдавати їм чутливих втрат і утримувати власні рубежі", — заявив командир.

Кулик зазначив, що ця ділянка фронту тримається "героїзмом солдатів, сержантів, офіцерів нижчих ланок". Бійці мотивовані на досить високому рівні, але відкритим залишається питання підкріплення особовим складом та новими людьми, які "як повітря необхідні армії".

"Наша піхота, яка зараз сидить у передньому краї, яка займає траншею, окопи, наглядові пости, опорники відділень — це люди неймовірної сили духу і витримки, тому що вони на собі вивозять постійні обстріли, удари такими жахливими речами, як авіаційні бомби, як артилерія, як FPV-дрони, скидання з мавіків та все інше. Тому на них лягає основний тягар", — розповів командир.

Він додав, що воювати понад два роки не витримає жодного людського організму, тому потрібна ротація. Кулик позитивно оцінив рішення щодо зниження призовного віку з 27 до 25 років.

"Нам треба поповнення, потрібні нові люди, які зможуть перебрати досвід, які зможуть розподілити навантаження серед бійців, які давно воюють, зокрема, ветеранів АТО, які воюють з 2014 року", — пояснив він.