Перейти к основному содержанию

Держдеп повідомив, як США попереджали Росію про можливий теракт

26.03.2024
Опубликовано в Обзоры

Сполучені Штати ще на початку березня передали російській стороні докладну інформацію про потенційний теракт у місці скупчення людей в районі Москви на основі даних розвідки та стеження за угрупованням ІДІЛ.

Про це розповів у понеділок під час пресбрифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми попередили уряд Росії на початку березня про запланований терористичний напад у Москві, який був потенційно націлений конкретно на скупчення людей, включно з концертами»,- зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він зазначив, що американська сторона передала росіянам попередження в приватному порядку, яке ґрунтувалося на даних розвідки й спостереження – в межах обов’язку попереджати всіх – союзників чи противників – про загрозу терактів. Причому він не уточнив, які канали були задіяні для цього.

Крім того, представник Держдепу зазначив, що Сполучені Штати 7 березня видали попередження своїм громадянам про можливу підготовку теракту в Москві.

Міллер також нагадав, що кілька місяців тому США так само попередило уряд Ірану про потенційну терористичну атаку з боку ІДІЛ, що також сталося згодом на іранській території.