Перейти к основному содержанию

За попередню добу виникло майже 20 пожеж в екосистемах Київщини (ФОТО)

06.03.2024
Опубликовано в Обзоры

За попередню добу виникло майже 20 пожеж в екосистемах Київщини (ФОТО)

На Київщині учора, 5 березня, рятувальники ліквідували 17 пожеж в екосистемах області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДСНС.

Причинами виникнення пожеж у природних екосистемах можуть бути – кинутий недопалок або сірник, розведення вогнища і необережне поводження з ним, роботи у лісових районах (утилізація сміття, будівництво і т. д.), випалювання трави на лісових галявинах.

Так, 5 березня о 15:05 до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу та сміття на відкритій території в с. Рагівка, Поліської територіальної громади. Пожежу ліквідовано о 16:44.

Цього ж дня, до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшло повідомлення про загоряння трав’яного настилу в селі Зорин, Іванківської територіальної громади. Пожежу ліквідовано о 14:47 на площі 1 га.

5 березня о 19:07 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу в смт Володарка. По прибуттю на місце події встановлено, що горить стерня на полі. Пожежу ліквідовано о 19:56.

У с. Погреби було ліквідовано пожежу сухої рослинності на площі 0,015 га. за межами населеного пункту.

Цього ж дня, до оперативно-диспетчерської служби Броварського району надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в с. Рудня Великодимерської територіальної громади. Пожежу ліквідовано на площі 0,9 га.

Рятувальники Бучанського району 11 разів залучались на ліквідацію пожеж сухого трав’яного настилу на відкритій території. Пожежі мали місце в межах території Дмитрівської, Білогородської, Борщагівської, Макарівської та Бородянської територіальних громад. Загальна площа горіння складає 7,31 га.

5 березня о 14:57 до оперативно-диспетчерської служби Обухівського району надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на відкритій території за адресою: м. Васильків, вул. Тітова. Пожежу ліквідовано о 15:33 на площі 0,15 га. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Рятувальники звертаються до громадян та закликають бути свідомими та дбати про правила пожежної безпеки на відкритих територіях.

Горіння сухої рослинності – процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером "101".

Нагадаймо, що на Обухівщині в результаті вибуху у приватному будинку постраждала жінка.