Перейти к основному содержанию

"Київстару" знадобиться ще тиждень для відновлення повноцінної роботи

18.12.2023
Опубликовано в Обзоры

київстар

Найбільший український оператор зв’язку "Київстар" сподівається повністю стабілізувати надання послуг до кінця поточного тижня, після чого оголосить про програму компенсацій.

Про це президент компанії Олександр Комаров повідомив у відеозверненні, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми досягли суттєвого прогресу після найбільшої у світі хакерської атаки Росії на цивільну інфраструктуру. Голосові послуги працюють без обмежень, як в Україні, так і за кордоном. Послуги мобільного інтернету працюють з обмеженням за швидкістю і наразі лише в Україні", – розповів Комаров.

Він додав, що наразі фахівці компанії працюють над тим, щоб повернути мобільний інтернет у метро Києва і стабілізувати надання послуг фіксованого інтернету для дому.

За словами Комарова, у суботу-неділю фахівці "Київстару" відновили нові частини інфраструктури та суттєво покращили якість мобільного інтернету.

"Розглядаємо можливість крок за кроком прибирати обмеження", – пообіцяв Комаров.

Він додав, що компанія також фокусується на відновленні повноцінної роботи всіх каналів обслуговування клієнтів: від монобрендових магазинів до застосунку "Мій Київстар".

Голова компанії нагадав, що у випадку виявлення проблем із підключенням до мережі, необхідно перезавантажити телефон або вибирати в його налаштуваннях мережу "Київстар" вручну.

Читайте також: Британська розвідка назвала кібератаку на "Київстар" однією із найбільш руйнівних з початку повномасштабної війни

Як повідомлялося, сьогодні вранці мобільний оператор "Київстар" відновив доступ до послуг SMS, в тому числі – в міжнародному роумінгу.

Напередодні компанія відновила доступ до послуг голосового зв’язку, в тому числі в роумінгу, мобільної передачі даних, та послуги "Домашнього інтернету". Також відновлено роботу послуг віртуальна приватна мережа (VPN).

Нагадаймо, вранці 12 грудня абоненти "Київстару" почали масово скаржитися на відсутність мобільного зв’язку та інтернету. Пізніше мобільний оператор заявив, що причиною збоїв стала потужна хакерська атака, яка привела до повного припинення надання послуг.

Компанія почала відновлювати роботу ввечері 13 грудня, але не повідомляє про остаточні терміни усунення збою через серйозне пошкодження інфраструктури мережі.

Автор: Михайло Орлюк