Перейти к основному содержанию

Голова "Укренерго" поскаржився на претензії Держаудитслужби

26.09.2023
Опубликовано в Общество

кудрицький

Очільник НЕК " Укренерго " Володимир Кудрицький назвав "надуманими та іноді видуманими" претензії Державної аудиторської служби, які призвели до кримінального провадження щодо компанії.

Про це Кудрицький повідомив в інтерв’ю РБК-Україна.

"У цій перевірці ДАСУ було дуже багато епізодів, дуже багато речей, які, на мій погляд, є надуманими або іноді видуманими...Хотілося б більше займатися питаннями відновлення енергосистеми, а не питаннями з наслідками аудиту ДАСУ, який ми оскаржуємо в суді", – сказав він.

Обшуки в "Укренерго", які відбуваються в межах цього кримінального провадження, проходять у конструктивному форматі, додав очільник компанії.

"Вони запросили певну кількість документів, ми ці документи готуємо...Це не класичний обшук з силовиками з метою якихось яскравих дій. Це скоріше такі процедури отримання документів. Чому саме це відбувається в форматі обшуку, а не в форматі ухвали про виїмку документів, яка є більш звичною формою для їх отримання, мені важко сказати", – наголосив Кудрицький.

Він додав, що компанія співпрацює зі слідством і не збирається нічого приховувати.

Як повідомлялося, 20 вересня Офіс генерального прокурора прийшов з обшуками до приміщення НЕК "Укренерго". Правоохоронці вилучали договори із контрагентами, з якими компанія працювала упродовж 2019-2023 роках.

Автор: Юлiя Недашківська