Перейти к основному содержанию

ЄС продовжить навчати українських військових навіть після завершення війни, – Боррель

28.06.2023
Опубликовано в Общество

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Європейський Союз має намір продовжити тренувальну місію EUMAM з навчання та підготовки українських військових навіть після завершення російсько-української війни.

Про це на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає "Європейська правда".

"Навіть після завершення війни ми маємо продовжувати підтримувати Україну для того, щоб розвивати її оборонні спроможності – як промислові, так і військові. Тож ідеться про довгострокове зусилля", – розповів він.

Коли його запитали, чи планує ЄС збільшити кількість українських військових, що пройдуть підготовку в межах місії EUMAM, дипломат зазначив: "Відповідь – однозначно "так".

За словами Борреля, місія EUMAM "дуже швидко досягла своєї вихідної цілі, але війна триває".

"Ми продовжимо нарощувати підтримку для української армії й у цьому відношенні, і в інших", – запевнив дипломат.

BAGNET нагадує, що Велика Британія планує застосувати технології віртуальної реальності для навчання українських військових.

Крім цього, українцям профінансують участь у трирічному стажуванні на британських контейнеровозах та інших великих судах. Мінтранспорту Британії також візьметься за тренування українських авіадиспетчерів.

Підготував: Сергій Дага