Перейти к основному содержанию

Суд повернув державі ліс на березі Дніпра, який незаконно привласнила дружина Медведчука

19.05.2023
Опубликовано в Общество

медведчук,марченко

Господарський суд Київської області задовольнив позов прокуратури та повернув у державну власність 9,5 га землі, які перебували у приватній власності Оксани Марченко – дружини екснардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука.

Як повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора, вартість лісової земельної ділянки становить понад 204 млн₴

Зазначається, що прокурори в суді довели, що частина лісової ділянки на березі Дніпра у Бориспільському районі була відведена у приватну власність всупереч вимог законодавства.

"У подальшому землю внесли до статутного фонду юридичних осіб, бенефіціаром яких є дружина екснародного депутата, позбавленого українського громадянства – лідера забороненої в Україні партії "ОПЗЖ", – наголосили в Офісі генпрокурора.

Враховуючи порушення вимог законодавства, обласна прокуратура звернулася до суду. Суд задовольнив позов про повернення у державну власність цих земель.

Як повідомлялося, наприкінці лютого цього року було арештовано майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд₴

Раніше Оксані Марченко повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 ККУ – фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.