Перейти к основному содержанию

Масові звільнення у світових гігантах: LinkedIn скорочує понад 700 робочих місць та закриває китайський додаток

09.05.2023
Опубликовано в Общество

linkedin

LinkedIn, соціальна мережа, що належить Microsoft Corp., яка зосереджена на бізнес-професіоналах, заявила, що скоротить 716 робочих місць через коливання попиту, а також закриє свій додаток, орієнтований на Китай.

LinkedIn, у якій працює 20 тис. співробітників, щоквартально збільшувала прибуток протягом останнього року, але разом із іншими великими технологічними компаніями, включно з материнською компанією, звільняє працівників на тлі погіршення глобальних економічних перспектив, пише Reuters.

Згідно з даними Layoffs.fyi, за останні шість місяців у всьому світі було скорочено понад 270 тис. робочих місць у сфері технологій.

LinkedIn заробляє гроші за рахунок продажу реклами, а також стягуючи плату за підписку спеціалістам із підбору персоналу та продажів, які використовують мережу для пошуку потенційних клієнтів.

У листі до співробітників генеральний директор LinkedIn Раян Росланскі сказав, що скорочення у відділах продажів, операцій і підтримки спрямовано на оптимізацію операцій компанії та прискорення ухвалення рішень.

"Оскільки ринок і попит клієнтів і надалі коливаються, а також щоб ефективніше обслуговувати ринки, що розвиваються, ми розширюємо використання постачальників", – написав Росланскі.

Представник LinkedIn сказав, що постачальники є "зовнішніми партнерами", які візьмуть на себе нову та існуючу роботу.

Росланський також зазначив, що зміни призведуть до створення 250 нових робочих місць. Прессекретар сказав, що працівники, які постраждали від скорочень, матимуть право подати заявку на ці посади.

LinkedIn також повідомила, що скасовує скорочений додаток для працевлаштування, який пропонує в Китаї, після того, як у 2021 році вирішила здебільшого вийти з країни, посилаючись на "складне" середовище.

За словами LinkedIn, китайський додаток InCareers припинить роботу до 9 серпня.

"Незважаючи на наш початковий прогрес, InCareer зіткнулася з жорсткою конкуренцією та складним макроекономічним кліматом, що зрештою привело нас до рішення припинити надання послуги", – повідомила компанія користувачам сайту.

За словами представника компанії, LinkedIn збереже присутність у Китаї, щоб допомогти компаніям, які там працюють, наймати та навчати працівників за межами країни.

За даними Layoffs.fyi, до оголошення LinkedIn тільки в травні було ліквідовано 5 тис. робочих місць у сфері технологій.

Microsoft, яка придбала LinkedIn приблизно за $26 млрд у 2016 році, оголосила про скорочення приблизно 10 тис. робочих місць за останні місяці та взяла на себе витрати на $1,2 млрд, пов’язані зі звільненнями.