Перейти к основному содержанию

Україна та Болгарія перебувають у пошуку спільного рішення щодо зернового питання – Мінекономіки

19.04.2023
Опубликовано в Общество

У середу Болгарія, а до того також Польща, Угорщина і Словаччина тимчасово заборонили імпорт українського зерна

Міністерство економіки України обговорило з болгарською стороною тимчасову заборону на імпорт зерна і продуктів харчування з України, яка запроваджується відсьогодні. Виняток складає транзит української агропродукції. Як повідомила пресслужба Мінекономіки, розмову провели профільний міністр Юлія Свириденко, її колега з Болгарії Нікола Стоянов та новопризначена посол України у Болгарії Олеся Ілащук.

Об этом сообщает Преступная Россия

«Зберегти і продовжити експорт зерна – це чутливе і важливе питання для України, оскільки це основна стаття доходу в бюджет країни. Наша країна захищається від збройної агресії, і нам як ніколи раніше потрібно зберігати макроекономічну стабільність, забезпечувати фінансами соціальну сферу, військовий і економічний фронт. Уряд України має на меті вирішити питання тимчасової заборони на імпорт українського зерна до Болгарії. Ми ведемо діалог з болгарською стороною щодо причин і перспектив позитивного вирішення цієї ситуації для обох країн», – заявила міністр Свириденко.

Водночас Нікола Стоянов заявив, що через імпорт українського зерна і продовольства місцевим сільгоспвиробникам важко реалізувати власну продукцію і вони зазнають збитків. Стоянов зазначив, що Болгарія очікує на рішення, за яким українська продукція не перевантажуватиме місцевий ринок, а буде гарантовано експортуватися до інших країн.

Мінекономіки повідомляє, що наступного тижня консультації з цього питання відбудуться на рівні Ради ЄС.

У середу Болгарія, а до того також Польща, Угорщина і Словаччина тимчасово заборонили імпорт українського зерна, оскільки країни Центральної та Східної Європи зазнають внутрішнього тиску з вимогою захистити місцевих фермерів.

Источник: Конфликты РУ