Перейти к основному содержанию

“Якщо Україна переможе – буде Третя світова”: Ле Пен видала цинічну заяву про війну

14.04.2023
Опубликовано в Общество

Читать на русском

“Якщо Україна переможе – буде Третя світова”: Ле Пен видала цинічну заяву про війну
“Якщо Україна переможе – буде Третя світова”: Ле Пен видала цинічну заяву про війну

Якщо Росія виграє війну, то це буде катастрофою. Але якщо Україна переможе, то це нібито буде означати “початок Третьої світової війни”.

Об этом сообщает Корупция Ру

Про це заявила лідер французької ультраправої партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен в інтерв’ю El Pais.

“Коли така нація, як Росія, нападає на іншу націю та загрожує її суверенітету, немає можливої рівновіддаленості, ви повинні зайняти позицію”, – сказала Ле Пен.

Своєю чергою вона виступила на необхідності передачі озброєння Україні, але “лише оборонного, а не наступального”. Щодо санкцій проти Росії, то Ле Пен нібито “підтримує їх”, але не ті, які стосуються енергетики.

“Якщо Росія виграє війну, це буде катастрофою, тому що всі країни з територіальним конфліктом будуть думати, що вони можуть вирішити його зброєю. Якщо Україна переможе, це буде означати, що НАТО вступило у війну, тому що я переконана, що Україна без сили НАТО не може військово перемогти Росію. А це означає, що Третя світова війна розв’язана”, – цинічно видала Ле Пен.

На її думку, “найкращим вирішенням конфлікту” нібито були б негайні переговори.

Однак Ле Пен висловила ще третій варіант бачення війни.

“Якщо ми продовжимо повільно постачати зброю в Україну, як ми це робимо зараз, то нам загрожує нова Столітня війна, що, враховуючи людські втрати, є жахливою драмою”, – додала вона.

Источник: Москов пост