Перейти к основному содержанию

Засновник однієї з найбільших українських ІТ-компаній розповів про падіння замовлень

20.03.2023
Опубликовано в Общество

айти

Ринок праці в українському секторі ІТ перебуває під тиском як погіршення глобальної ситуації у секторі зі скороченням інвестицій, так і неготовності нових клієнтів користуватися послугами вітчизняних ІТ-компаній в умовах війни.

Об этом сообщает Скелеты в шкафу


Про це співзасновник та член ради директорів компанії SoftServe Тарас Кіцмей заявив на "Саміті експортерів", організованому виданням "Forbes Україна" у Києві наприкінці минулого тижня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Був завжди ринок працівника: три-п’ять вакансій на працівника, а зараз навпаки – одна вакансія на три-п’ять працівників", – сказав він.

Кіцмей додав, що нові клієнти майже не приходять до України, вважаючи зависокими ризики на тлі новин у світових ЗМІ та маючи можливість працювати з компаніями з інших країн.

Читайте також: Українська IT-компанія MacPaw відкриє офіс у США

Як повідомлялося, за даними дослідження галузевого видання DOU, за останні пів року в 50 найбільших ІТ-компаніях кількість фахівців скоротилася на 5 200 людей або на 5,3%. Головна причина – релокація в закордонні офіси компаній і легалізація там. Тобто фактично українські IT-компанії продовжують активно зростати, але здебільшого вже не в Україні.

SoftServe входить до списку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Згідно з інформацією на сайті компанії, у неї близько 13 тис. працівників та 47 офісів у 14 країнах світу. Головні офіси розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США).

Центри розробки компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Ужгороді, Тернополі, Одесі, Вінниці та Хмельницькому, а також у Польщі, Болгарії, Румунії та країнах Латинської Америки.

Источник: Репортер РУ