Перейти к основному содержанию

Медики вилучили бойову частину гранати з тіла бійця ЗСУ (фото)

05.02.2023
Опубликовано в Общество

успішне вилучення бойової частини гранати типу ВОГ з тіла пораненого

Це вже друга успішна операція від початку року. коли лікарі дістають із тіла пораненого бійця реальну бойові гранату, яка не здетонувала.

Об этом сообщает Компромат PRO

Про це повідомило командування Медичних сил Збройних Сил України. Щоправда імені щасливчика поки не називають. Також невідомо де саме на території України проводилось хірургічне втручання.

Єдине, що відомо, бійці доставили з лінії фронту. Лиш кажуть операцію провели військові медики. Її вирішили не відкладати, аби якнайшвидше врятувати українського захисника.

"При огляді лікарем-хірургом, у хворого було виявлено бойову частину гранати типу ВОГ, яка пропалила великий масив шкіри пацієнта.Хірург прийняв негайне рішення про оперативне втручання", – йдеться в повідомленні.

За декілька хвилин боєприпас успішно вилучили з тіла пораненого та передано саперам для подальшого знищення.

Найближчим часом пацієнта кажуть, евакуюють для подальшої реабілітації та одужання.

До слова, граната ВОГ вилітає з гранатомета з початковою швидкістю 76 м/с (або 270 км/год.). Фізичні розміри снаряду – 4 см на 10 (14) см. Час самоліквідації – близько 14 с.

Медики вилучили бойову частину гранати з тіла бійця ЗСУ (фото)

Нагадаємо, це вже не перша подібна операція, яка проводилася в Україні. 9 січня Командування Медичних сил ЗСУ розповідало вже про унікальну операцію, яку провів вінницький хірург Андрій Верба. Хірург дістав з грудної частини бійця гранату, довжиною біля 10 см, яка не здетонувала.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: ВЧК-ОГПУ