Перейти к основному содержанию

Керівництво Центральної військово-лікарської комісії брало хабарі від ухилянтів,

03.02.2023
Опубликовано в Общество

сбу

Керівництво Центральної військово-лікарської комісії отримувало хабарі за видачу документів про непридатність до військової служби.

Об этом сообщает Политика 2.0


Як повідомляє пресцентр СБУ, злочинний механізм отримання грошей від громадян призивного віку налагодив заступник начальника Центральної військово-лікарської комісії Збройних Сил України.

"За різні суми хабарів він "пропонував" чоловікам ухилитись від проходження строкової військової служби в умовах воєнного стану. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання $5 тис. з призівника", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, ца цю суму службовець обіцяв сприяти у видачі чоловіку висновку комісії про непридатність до військової служби за станом здоров’я з подальшим зняттям з обліку у військкоматі.

Читайте також: Кабмін оприлюднив новий порядок бронювання працівників від мобілізації

Правоохоронці задокументували факт передачі першої частини неправомірної вигоди у розмірі $2,5 тис. Згодом співробітники СБУ викрили посадовця на робочому місці під час отримання іншої частини хабара.

Крім того, під час обшуків за місцем роботи та вдома у фігуранта справи правоохоронці виявили великі суми готівки в різній валюті на загальну суму 5 млн₴

"У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою), фігуранту повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – додали у СБУ.

Источник: Скелет РУ