Перейти к основному содержанию

Біла Церква може залишитися без тепла і води через фірму підсанкційного олігарха Фукса, – журналіст

03.02.2023
Опубликовано в Общество

Фірма підсанкційного олігарха Фукса хоче розпродати ‘Росаву’ й Білоцерківську ТЕЦ?

Мешканці Білої Церкви на Київщині можуть залишитися без тепла й води на зиму, а держава – без чергового унікального підприємства. Через кого опалювальний сезон у місті опинився на межі зриву, і до чого тут підсанкційний бізнесмен Фукс? Розслідував журналіст "СтопКору" Кирил Вольний.

Об этом сообщает Криминал РУ

Єдиний в Україні шинний завод "Росава" з Білої Церкви заявив, що фінансова компанія "Інвестохілс Веста" намагається обійти законний механізм банкрутства та якнайшвидше розібрати майно підприємства на металобрухт.

Ба більше, справа стосується й Білоцерківської ТЕЦ, яка забезпечує містян гарячою водою та опаленням.

"Майно обох підприємств намагаються розпродати, що призведе до їхнього знищення. А ще цікавіше стало, коли ми виявили, що за цим стоїть підсанкційний бізнесмен Павло Фукс", – розповідає розслідувач.

Павло Фукс – українсько-російський підприємець, засновник девелоперської компанії Mos City Group. У 2021 році він посів 67 сходинку в рейтингу найзаможніших українців від Forbes зі статками 167 млн доларів. Увесь свій основний капітал олігарх заробив у російсьбкій федерації, але у 2014 році перебрався до України. А в червні 2021 року РНБО наклала на нього санкції.

Павло Фукс – російсько-український бізнесмен

Попри це, деякі фірми з орбіти Фукса продовжують безперешкодно працювати в Україні навіть під час війни. Одна з них – ТОВ "ФК "Інвестохілс Веста", яке й викупило у банку "Фінанси та кредит" борги двох білоцерківських підприємств. Ціна питання – майже 18 млрд₴

І тепер фірма Фукса через суди намагається стягнути майнообох компаній. Тож великий промисловий комплекс "Росава", що забезпечує тисячі робочих місць для мешканців Київщини, опинився під загрозою припинення діяльності. А білоцерківці ризикують залишится не лише без джерела доходів, а й у холодних домівках.

Нагадаємо, раніше фінансова компанія "Інвестохілс Веста" фігурувала у гучній справі про спробу рейдерського захоплення столичної будівлі.

Источник: Times