Перейти к основному содержанию

В’єтнамські виробники локшини Rollton наполягають, що не мають справ з країною-агресором

22.09.2022
Опубликовано в Общество

Компанія «Маревен Фуд Європа», що виробляє в Україні продукти швидкого харчування під брендом Rollton, заперечує зв’язки з росіянами, які розслідують у СБУ. Про це йдеться в листі представників компанії, що надійшов на редакційну пошту проекту Grom.

Об этом сообщает Руссиангейт

У компанії зазначили, що дійсно входили до міжнародного холдингу Mareven Food Holdings ltd зі 100% в’єтнамо-японським капіталом. Холдинг здійснював свою інвестиційну діяльність на території Кіпру, рф, України та Казахстану, об’єднуючи виробничі компанії під власними марками Rollton, BigBon, Mareven, «Петра».

Засновниками холдингу виступали:

- кіпріотська компанія Future Generation Holdings, (Кіпр), якій належить 66,5% статутного капіталу
— японська публічна компанія Nissin Food Holdings , якій належить 33,5% статутного капіталу

У компанії зазначають, що бенефеціари Future Generation Holdings в тому числі через приватні фонди Summer Sky Foundation та Donavarc Foundation є громадянами Соціалістичної Республіки В’єтнам. Від початку функціонування Mareven Food Holdings ltd і до сьогодні, жодна юридична особа рф або громадянин рф не були власниками частки статутного капіталу.

В компанії також спростували управління господарською діяльністю громадянами рф, оскільки останні 10 років генеральним директором компанії є громадянин В’єтнаму пан Май Ван Мінь, який був підзвітний раді директорів холдінгу, що складалась виключно з громадян В’єтнаму та Японії.

Менеджмент також надав пояснення, що використання об’єктів інтелектуальної власності, що на думку правоохоронців належить компанії зареєстрованій в рф. Реєстри прав інтелектуальної власності є публічними, що унеможливлює перекрутити факт належності прав тій чи іншій особі. Згідно наявної в товариства інформації, всі об’єкти інтелектуальної власності, що використовувались за ліцензійними угодами належали материнській компанії Маревен Фуд Холдингз Лімітед, що зареєстрована на Кіпрі та має 100% в’єтнамо- японських інвестицій.

В компанії не заперечують наявність в минулому господарських відносин з сестринською компанією ООО «Маревен Фуд Сентрал» з рф. Зазначають, що до початку війни така співпраця була законною, компанія не перебувала під санкціями, а всі операції проходили погодження у відповідних державних органах про що подавались відповідні звіти.

З початку повномасштабної війни рф проти України, товариство не сплачувало жодні грошові кошти резидентам рф, компаніями, що зареєстровані на території рф, а тим паче в бюджет рф будь якого рівня. Крім того, будь які платежі були відсутні як на користь на той час Mareven Food Holdings ltd, так і на користь «Маревен Фуд Сентрал».

Після виходу товариства зі складу холдингу та придбання Jelmond ltd (Кіпр, Нікосія) 100 % частки в капіталі, кінцевим бенефіціарним власником є громадянин В’єтнаму, пан Тран Туан Мінь (Mr. Tran Tuan Minh).

Однією з основних вимог нового акціонера перед виходом компанії зі складу Mareven Food Holdings ltd було прощення існуючих заборгованостей, що призвело до поліпшення фінансового становища компанії та дало можливість повноцінно відновити роботу фабрики в період війни. Новий акціонер має намір продовжити інвестувати в розвиток та розширення можливостей виробничої площадки в Україні, продовжує набирати персонал, а також планує розширити сервіс компанії на виробництво власних торговельних марок для своїх партнерів.

В компанії зазначають, що їмСтало відомо, що предметом угоди не передбачено використання ділової репутації Mareven Food Holdings ltd та ТМ Rollton, що фактично призведе до необхідності починати спочатку завойовувати прихильність споживачів та потребуватиме значних сил та суттєвих інвестицій на розвиток компанії. В майбутньому також буде змінено назву та розроблено власний веб сайт і айдентику компанії, що має завершити закінчення остаточного етапу реінтеграції компанії.

Як ми писали раніше, власниками бренду страв швидкого приготування Rollton в Україні зацікавилися у Службі безпеки України: розслідування проводиться у рамках справи по ч. 4 ст. 110-2 КК — фінансування дій з повалення держаної влади.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території України здійснює діяльність з виробництва та оптової торгівлі харчовими продуктами ТОВ «Маревен Фуд Європа» у місті Біла Церква з капіталом в 1,49 млрд гривень. Кінцевими бенефіціарним власником є компанія Mareven Food Holdings ltd, зареєстрована в Республіці Кіпр. Встановлено, що засновником офшору через кіпрську компанію Future Generation Holdings ltd виступає кіпрська інвестиційна компанія Orange Moon Investment ltd. Директором останньої нібито є громадянка РФ Лейла Бейдієва, яка, в той же час, є секретарем компанії «Маревен Фуд Холдингз Лімітед».

.

Источник: Компромат ГРУПП