Перейти к основному содержанию

В окупованому Криму прогриміла серія вибухів

30.04.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском Read in English

В окупованому Криму прогриміла серія вибухів

В окупованому Криму прогриміла серія вибухів

У тимчасово окупованому Криму від початку 30 квітня пролунала серія вибухів, після яких прихильники загарбників заявили про роботу протиповітряної оборони. Напередодні ж увечері вони попереджали, нібито на півострів можуть полетіти ракети і БПЛА.

Інформація про гучні звуки, зокрема в Сімферополі й Джанкої, ширилася проросійськими пабліками. Офіційного ж підтвердження від так званої "влади" не було.

"Крим та Севастополь всю ніч бути уважними щодо БПЛА! Ракетна небезпека теж велика", – писали пропагандисти незадовго до опівночі.

Вночі в Мережі кримчанам стали розповідати про роботу російської ППО, стверджуючи, що та "збила над різними частинами півострова кілька повітряних цілей".

В окупованому Криму прогриміла серія вибухів: що відомо qrxiquieuiqeant

"Перші вибухи пролунали приблизно о 01:25, всього було чути понад десять потужних "хлопків", – стверджували пропагандисти, не вказуючи про наслідки.

На тлі цього на півострові тимчасово перекрили рух транспорту Кримським мостом. На ранок повідомлялося, що гучні вибухи продовжилися – їх чули мешканці Сімферополя і Джанкоя.

Російські поплічники знову говорили про ППО над Кримом, проте офіційно ні "влада", ні Міноборони країни-агресора РФ "бавовну" на півострові не коментували.

Український військкор Андрій Цаплієнко додав, що загалом у Джанкої, Сімферополі, а також Гвардійському цієї ночі пролунало більше десяти вибухів. Крім цього, потужний вибух чули в тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині.