Перейти к основному содержанию

РФ може завдати нового масованого удару по Україні "Калібрами"

03.04.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском Read in English

РФ може завдати нового масованого удару по Україні

РФ може завдати нового масованого удару по Україні "Калібрами"

Попри те, що російські війська, у спробі шукати нові можливості для виведення кораблів, контролюють лише частину Чорного моря, у ворога залишаються ракетоносії із завантаженими ракетами – ворог може використати "Калібри" для нового масованого удару.

Про це, а також про загальну кількість ракетоносіїв та завантажених "Калібрів" в етері Апостроф TV розповіла речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Вона вказує, що попри те, що ворожа армія не здатна активно діяти в акваторії Чорного моря, у противника все одно залишаються ракетоносії:

"Попри те, що росіяни не можуть активно діяти в акваторії Чорного моря, але в базах у них все одно стоять уже завантажені "Калібрами" ракетоносії. Небезпека залишається високою. Завантажено 50 ракет".

Гуменюк зауважує, що загальна кількість ракетоносіїв росіян становить 9 одиниць: "... включно з надводними та підводними кораблями".

Спікерка ОК "Південь" зауважує, що з огляду на те, що протягом останнього місяця противник двічі виводив ракетоносії на бойове чергування перед масованими дроновими атаками, окупанти можуть використати їх в будь-який момент.

"Щоразу саме підводні ракетоносії вони виводили, що свідчить про те, що вони побоюються ударів українськими морськими дронами і БПЛА. Очевидно, що підводний корабель простіше вберегти від такого типу загроз", – зауважує Наталія Гуменюк.