Перейти к основному содержанию

Загибель помічника Залужного: обвинувальний акт передали до суду – ОГП

01.04.2024
Опубликовано в Общество

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону направила до суду обвинувальний акт за фактом загибелі помічника колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного Геннадія Частякова, повідомив Офіс генпрокурора 1 квітня.

В ОГП додали, що військовослужбовцю, обвинуваченому у справі, остаточно інкримінували привласнення і збут боєприпасів, вбивство через необережність, нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність і незаконне поводження зі зброєю.

«Розслідуванням встановлено, що 6 листопада 2023 року загиблий святкував свій день народження. Одним із подарунків був ящик. У ньому, серед іншого, було шість бойових гранат, подарованих співслужбовцем, які останній отримав у військовій частині під час виконання обов’язків військової служби. Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух», – йдеться в повідомленні.

В ОГП нагадали, що через це майор ЗСУ загинув на місці, його 13-річного сина шпиталізували з тяжкими пораненнями, а 11-річна дочка зазнала незначних тілесних ушкоджень.

29 березня Державне бюро розслідувань повідомило, що завершило розслідування у справі. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як раніше повідомляли в МВС, підозрюваний заявляв, що попереджав Частякова про справжність гранат. Правоохоронці припускали, що, ймовірно, «загиблий не повірив у цю інформацію».

Форум