Перейти к основному содержанию

У Запоріжжі депутат, який задекларував заощаджень на понад 300 тисяч доларів, працює електромонтажником

26.03.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском

У Запоріжжі депутат, який задекларував заощаджень на понад 300 тисяч доларів, працює електромонтажником

У Запоріжжі депутат, який задекларував заощаджень на понад 300 тисяч доларів, працює електромонтажником

ТОВ «Архітектурно-конструкторське бюро «Південь-буд та ТОВ «Євробудкомплект» отримують підряди на мільйони гривень у державних замовників у Запоріжжі. Ці компанії пов’язані з депутатом Запорізької міської ради Сергієм Бріциним. У одній з них він навіть працює електромонтажником. Ця компанія ремонтувала генікологічне відділення в лікарні міста за майже 14,5 млн₴ Сам депутат у 2022 році задекларував понад $300 тис. збережень та золотий годинник.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Одним з депутатів Запорізької міської ради є Сергій Бріцин. Він входить в депутатську фракцію «Партія Володимира Буряка «Єднання» — це партія колишнього міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Бріцин став депутатом у листопаді 2021 року замість Олексія Нікіфорова, який склав з себе депутатські повноваження.

Як зазначено на сайті міської ради, Бріцин займається підприємництвом. Ім’я та прізвище Сергія Бріцина можна знайти серед учасників, керівників чи бенефіціарів дев’яти компаній. Більшість з них розташована у Запоріжжі.

Однією з таких компаній є ТОВ «Архітектурно-конструкторське бюро «Південь-буд». Бріцин є кінцевим бенефіціаром цього бізнесу, який займається діяльністю в сфері архітектури. Наприклад, ця компанія доволі часто виграє тендери у державних замовників у Запоріжжі на розробку кошторисної документації та авторський нагляд за будівельними роботами.

За весь 2022 рік компанія перемогла на закупівлях, очікувана вартість яких складала 5,8 млн грн, за 2023 рік — 13,2 млн грн, а у 2024 — майже 300 тис.₴

Також Бріцин у своїй декларації вказує, що працює електромонтажником у ТОВ «Євробудкомплект» та отримує за це гроші. Цю компанію зараз контролює Олександр Опрєв — бізнесовий партнер Бріцина. Чоловіки разом заснували ТОВ «Укрспецсвітло».