Перейти к основному содержанию

Unilever почала будівництво нової фабрики в Київській області

24.03.2024
Опубликовано в Общество

unilever

Британська компанія Unilever почала будівництво нової фабрики в Білій Церкві (Київська область) й офіційнозаклала пам’ятну капсулу на місці майбутнього підприємства в індустріальному парку "Біла Церква".

Як зазначили в компанії, Unilever інвестує 20 млн євро у фабрику з виробництва засобів особистої гігієни, шампунів та гелів для душу, таких брендів як Dove, Axe, TRESemmé, Clear.

Загальна площа ділянки під забудову – 4,2 га. Виробнича потужність майбутнього підприємства становить понад 5 тис. тонн на рік.

Етап будівництва фабрики планується завершити наприкінці 2024 року.

За словами генерального директора Unilever Україна Василя Бовділова, нове виробництво створить до 100 нових робочих місць, сприятиме зростанню локального FMCG-ринку та розширить експортні можливості України.

Фабрика будується відповідно до стандартів зеленої та сталої промислової екосистеми з ефективним використанням водних та енергетичних ресурсів, комфортними умовами праці та мінімальним впливом на навколишнє середовище.

Офісне приміщення підприємства спроєктовано з урахуванням потреб маломобільних груп населення. На місці будівництва вже облаштовано наземне мобільне укриття, а будівля фабрики передбачає також підземне сховище.

Розташований у межах Білої Церкви індустріальний парк має облаштовану під будівництво промислову ділянку з підведеними інженерними комунікаціями та готовою дорожньою інфраструктурою, що скорочує час на будівництво.

Про компанію

У липні 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції внесло британську корпорацію Unilever до переліку міжнародних спонсорів війни.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія пообіцяла призупинити весь імпорт та експорт своєї продукції в Росію та з неї, а також припинити всі медійні та рекламні витрати. Однак протягом року війни прибуток Unilever Russia подвоївся з 4,8 млрд рублів (56 млн євро) у 2021 році до понад 9,2 млрд рублів (108 млн євро) минулого року.

Автор: Галина Ялівець