Перейти к основному содержанию

Ситуація на фронті: на Новопавлівському напрямку точаться гарячі бої, авіація Сил оборони завдала 9 ударів по ворогу

21.03.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском

Ситуація на фронті: на Новопавлівському напрямку точаться гарячі бої, авіація Сил оборони завдала 9 ударів по ворогу

Ситуація на фронті: на Новопавлівському напрямку точаться гарячі бої, авіація Сил оборони завдала 9 ударів по ворогу

Російські окупаційні війська продовжують вчиняти штурмові дії на Новопавлівському напрямку, де точаться гарячі бої. Загалом за добу відбулося 67 прямих бойових зіткнень між путінською армією та українськими захисниками.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на вечір 21 березня. Всього ворог здійснив 36 ракетних та 50 авіаційних ударів, а також провів 96 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок терористичних атак з боку Росії, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення. Багатоповерхові та приватні будинки також зазнали руйнувань та пошкоджень.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у оперативній обстановці не відбулося. Ознак формування наступальних угруповань ворога не було виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках, Росія зберігає свою військову присутність вздовж кордону, окупанти здійснюють диверсійні та розвідувальні операції, а також обстрілюють наші населені пункти з території Росії. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Леонівка Чернігівської області; Чернацьке, Баранівка, Соснівка, Ходине, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Катеринівка Сумської області; Уди, Козача Лопань та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська армія підтримана авіацією провела невдалу атаку на наші позиції в Синьківці на Харківщині та здійснила авіаційний удар у районі Надії на Луганщині. Понад десять населених пунктів, включаючи Западне, Синьківку, Степову Новоселицю та Котлярівку на Харківщині, опинилися під ворожими обстрілами.

На Лиманському напрямку наші війська відбили десять атак загарбників, які намагалися прорвати нашу оборону у Білогорівці на Луганщині, Тернах, Спірному, Веселому та Роздолівці на Донеччині, а також здійснили авіаційний удар в районі Новосадове на Донеччині. Понад п’ятнадцять населених пунктів, включаючи Макіївку на Луганщині та Терни, Ямполівку, Торське та Серебрянку на Донеччині, постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 14 атак ворожих сил у Богданівці, Іванівці, Кліщіївці та Андріївці на Донеччині. Ворог завдав авіаційні удари у Григорівці, Калинівці та Нью-Йорку на Донеччині. При цьому близько десяти населених пунктів, включаючи Оріхово-Василівку, Часів Яр та Кліщіївку на Донеччині, опинились під обстрілами.

На Новопавлівському напрямку точаться гарячі бої, авіація Сил оборони завдала 9 ударів по ворогу — Генштаб qkxiqdxiqdeihrant

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 4 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Тоненьке та Первомайське Донецької області. Противник також завдавав авіаційні удари в районах населених пунктів Новобахмутівка та Орлівка Донецької області. Більше ніж 20 населених пунктів потрапили під обстріл артилерією та мінометами, включаючи Макіївку та Білогорівку Луганської області, а також Терни, Ямполівку, Торське та Серебрянку Донецької області.

На Новопавлівському напрямку наші війська продовжують стримувати ворожі атаки в районах населених пунктів, таких як Красногорівка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне. Ворог намагався прорвати оборону наших військ більше 24 разів, особливо активно використовуючи авіаційну підтримку. Авіаційні удари були нанесені в районі населеного пункту Новосадове Донецької області. Більше 15 населених пунктів, включаючи Макіївку, Білогорівку, Первомайське та Невельське в Донецькій області, опинилися під обстрілами.

На Оріхівському напрямку ворог 6 разів, за підтримки авіації, атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби ворог не проводив активних наступальних дій. Проте населений пункт Іванівка (Херсонська область) був підданий обстрілу з артилерії та мінометів.

На Новопавлівському напрямку точаться гарячі бої, авіація Сил оборони завдала 9 ударів по ворогу — Генштаб

Протягом доби авіація Збройних сил України здійснила удари по семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по одному артилерійському засобу та двом засобам протиповітряної оборони противника.