Перейти к основному содержанию

$12 тис. за незаконне переправлення чоловіків за кордон: у Кривому Розі затримали двох ділків

08.03.2024
Опубликовано в Общество

Зустріч з потенційним клієнтом фігуранти організували у розважальному закладі, де їх затримали під час роз’яснення клієнту всіх деталей схеми та отримання грошей.

Поліцейські управління міграційної поліції ГУНП в Дніпропетровській області встановили, що канал з незаконного переправлення чоловіків через кордон організували двоє мешканців м. Кривий Ріг 29 та 45 років. 29-річний чоловік підшуковував клієнтів, зав’язував з ними дружні стосунки і пропонував виїхати з країни та уникнути мобілізації. При цьому згадував про спільника, який має зв’язки та можливості для оформлення документів. «Послуга» коштувала 12 тисяч доларів, які необхідно було сплатити перед виїздом.

5 березня за силової підтримки спецпризначенців КОРД обох чоловіків затримали у розважальному закладі. У них вилучили гроші, отримані від клієнта, банківські картки та мобільні телефони як речові докази. Також вилучено автомобіль «BMW X5», на якому пересувався один із затриманих.

Обом чоловікам вручені повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). 7 березня їм обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, процесуальне керівництво – Дніпропетровська обласна прокуратура. Документування кримінального правопорушення здійснювалось за підтримки працівників управління кримінального аналізу ГУНП в Дніпропетровській області спільно з Головним оперативно-розшуковим відділенням “Луганськ” Державної прикордонної служби України.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області