Перейти к основному содержанию

Поліція: бойова частина Shahed застрягла у гвинті вітряка на Миколаївщині

08.03.2024
Опубликовано в Общество

За даними поліції, демонтаж частини безпілотника ускладнювався тим, що вона застрягла у важкодоступному місці гвинта вітряка і на висоті 55 метрів

У Миколаївській області вибухотехніки поліції під час висотного розмінування знешкодили бойову частину дрону Shahed, яка застрягла у гвинті вітряка, повідомила поліція регіону.

За даними поліції, демонтаж частини безпілотника ускладнювався тим, що вона застрягла у важкодоступному місці гвинта вітряка і на висоті 55 метрів.

«Уламки і бойову частину ворожого БпЛА, що становила небезпеку, поліцейські демонтували з висоти 55 метрів, що еквівалентно 18-поверховому будинку. За інформацією фахівців вибухотехнічної служби поліції, внаслідок влучання безпілотника детонація бойової частини не відбулася, а залишилась всередині електрогенеруючої підстанції, залишаючись небезпечною для громадян», – йдеться в повідомленні.

Під час дослідження вітряка, матеріалів, з яких він виготовлений, поліцейські за допомогою спеціальних засобів і підйомного крана піднялися на висоту 55 метрів і металодетектором встановили місце розташування бойової частини.

«Окрім висоти, складнощі становило і те, що коли Shahed влучив у гвинт вітряка, він розсипався на частини по всій площині, і металодетектор майже всюди спрацьовував. Ми проробили отвори і за допомогою спецобладнання після ретельного огляду витягли небезпечну частину безпілотника, щоб не пошкодити її. Вже спустившись на землю, знищили шляхом контрольованого підриву», – повідомив заступник начальника вибухотехнічної служби поліції Миколаївщини Микола Церуш.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Раніше Повітряні сили ЗСУ повідомили, що в ніч на 8 березня російські війська вдарили по півдню і сходу України, застосувавши 37 безпілотників, а також одну зенітну керовану ракету С-300, дві керовані авіаційні ракети Х-59. 33 дрони збили сили ППО.

Форум