Перейти к основному содержанию

Байден і Трамп здобули перемогу на праймеріз під час Супервівторка

06.03.2024
Опубликовано в Общество

Так званий Супервівторок – ключова подія у багатомісячному процесі праймеріз

Президент США Джо Байден й експрезидент Дональд Трамп перемогли майже у всіх штатах у Супервівторок, коли в 15 штатах і одній території США відбулися первинні партійні вибори, в ході яких визначається, хто з кандидатів буде номінований у президенти від Демократичної і Республіканської партій на виборах, запланованих на листопад 2024 року.

За попередніми даними, в Республіканській партії перемогу в 13 із 15 штатів з великою перевагою здобув колишній президент Дональд Трамп. Його суперниця в боротьбі за номінацію, колишня губернаторка Південної Кароліни, експосол США в ООН Ніккі Гейлі перемогла лише в одному штаті – Вермонті. Результати голосувань на Алясці наразі невідомі.

Президент Джо Байден, який балотується на другий президентський термін, здобув переконливу перемогу в усіх штатах. Він не має серйозних суперників у боротьбі за номінацію.

Так званий Супервівторок – ключова подія у багатомісячному процесі праймеріз, в результаті якого, як правило, стає остаточно ясним, хто стане кандидатами в президенти від двох головних партій країни. Невдалі для Ніккі Гейлі результати практично гарантують перемогу Дональда Трампа на республіканських праймеріз і номінацію в президенти від Республіканської партії.

Коментуючи результати Супервівторка, Дональд Трамп закликав республіканців об’єднатися: «Ми повинні об’єднатися і це станеться дуже швидко».

Джо Байден звернувся до виборців із закликом стати на захист демократії: «Для кожного покоління американців настає момент, коли необхідно стати на захист демократії. Стати на захист наших особистих свобод. Прийшов наш момент. Разом ми переможемо».

Вибори у США: Що таке Супервівторок? (відео)

Будь ласка, зачекайте

Форум