Перейти к основному содержанию

На Волині чоловіка засудили за продаж «гуманітарних» автівок

04.03.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском

На Волині чоловіка засудили за продаж «гуманітарних» автівок

На Волині чоловіка засудили за продаж «гуманітарних» автівок

Міськрайонний суд Луцька виніс вирок ділку, який зумів продати 15 автомобілів, ввезених в Україну через благодійні організації як гуманітарна допомога.

Упродовж березня-липня 2023 року уродженець Володимира налагодив ввезення на митну територію України та продаж по всіх регіонах держави автомобілів, що мали цільове призначення – для Сил оборони.

Як зазначає "Суспільне Луцьк", середня ринкова вартість усіх машин становила 6 мільйонів 379 тисяч гривень. У списку ввезених машин зазначено три одиниці Volkswagen Caddy, дві – Volkswagen Crafter, Volkswagen Touran, Opel Movano, Mercedes-Benz Vito, Renault Kangoo та ін. Частину автомобілів, а також кузови й двигуни за рішенням суду конфіскували в дохід держави.

Точний перелік ввезеного вдалося встановити за митною документацією ввезення машин.

З матеріалів справи стало відомо, що упродовж березня-липня 2023 року уродженець Володимира організував схему продажу на території України 15 "гуманітарних" автівок. Машини перетинали польсько-український кордон через митні пункти пропуску "Угринів — Долгобичув" Львівської митниці та "Устилуг — Зосин" Волинської митниці.

Свою вину за ст. 201-2 ч. 3 Кримінального кодексу України про незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги чоловік визнав повністю.

Суддя Луцького міськрайонного суду визнав волинянина винним та призначив йому покарання — 204 тисячі гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною з отриманням та розпорядженням гуманітарною допомогою строком на два роки та конфіскацією майна.