Перейти к основному содержанию

Уряд виділив на фортифікаційні споруди рекордну суму: укріплення будують по всій лінії фронту

03.03.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском

Уряд виділив на фортифікаційні споруди рекордну суму: укріплення будують по всій лінії фронту

Уряд виділив на фортифікаційні споруди рекордну суму: укріплення будують по всій лінії фронту

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров зазначив, що роботи з будівництва фортифікацій проводяться як цивільними підрядниками, так і військовими, і будуть виконані у найкоротший термін. Французький осинтер оприлюднив карти відповідних укріплень ЗСУ.

Кабінет Міністрів України, за дорученням президента Володимира Зеленського, виділив рекордну суму для будівництва фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку. Йдеться про понад 1,3 млрд гривень. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Голова Запорізької ОДА уточнив, що відповідне будівництво проводять зранку та продовжують пізно увечері.

"Безпосередньо на території Запорізької області виділено більш ніж 1,3 млрд для будівництва фортифікаційних споруд, і це будівництво ведеться з ранку і триває пізно ввечері. Деякі роботи проводяться вночі. Все робиться для того, щоб якнайшвидше надати відчуття безпеки і цивільним жителям на території Запорізької області і, звичайно, військовим", – наголосив він.

За його словами, будівельні роботи фортифікацій проводяться як цивільними підрядниками, так і військовими, і будуть виконані в найкоротші терміни.

Федоров додав, що основне завдання будівництва полягає в тому, щоб українські військові почувалися спокійніше та були готові до будь-якого розвитку подій. Однак він зазначив, що це не означає, що хтось збирається відступати.

"Навпаки, наші військові роблять героїчну роботу сьогодні на Запорізькій лінії фронту", – додав він.

Французький осинтер оприлюднив карти укріплень ЗСУ на Запоріжжі та Донбасі

Osint-аналітик Clément Molin із Франції написав у своєму акаунті в X (колишній Twitter), що Україна, "зіштовхуючись із труднощами на фронті", копає величезні укріплення по всій території Донбасу та Запорізької області.

"Я вже говорив про "Донбаську лінію" в порівнянні з "системою Суровікіна". Зараз з’являється "лінія Сирського", подібна до російської", — пише осинтер.

Крім того, osint-аналітик оприлюднив і відповідну карту та зазначив, що – це карта Авдіївки, його власна робота за допомогою "playfra" у Discord.

 qkxiqdxiqdeihrant

"Ця лінія не є оптимальною для оборони, але вона все ще хороша, тому що там є озера та водоймища, які підтримують її", – додає він.

Аналітик вважає, що російська армія збирається "взяти" Орлівку Донецької області і просуватиметься крізь дірку в лінії оборони на захід.

Лінія оборони у Запорізькій області

"Це новина дня: українська армія будує велику лінію по всій Запорізькій області, з протитанковими ровами та окопами, так само, як російська за кілька кілометрів на південь. Зараз я не можу поділитися супутниковими знімками, але ви повинні розуміти, що вони справді вражають", – написав осинтер.