Перейти к основному содержанию

Бізнес Японії і України уникне подвійного оподаткування

12.02.2024
Опубликовано в Общество

Планується розвиток відносин між країнами одразу у декількох стратегічних галузях – медицина, кібербезпека і енергетика.

Український та японський уряд планують підписати довгоочікувану угоду про усунення подвійного оподаткування в Японії та Україні для бізнесів, що працюють у обох країнах одночасно. Про це повідомляє японське видання Kyodo News. Оподаткування українсько-японського бізнесу наразі регулюється угодою, що діє ще з 1986 року та була підписана представниками СРСР.

Перемовини про підписання нової угоди йдуть ще з 2021 року, але лише тепер є домовленість, щодо її підписання та дії. внаслідок дії поточного нормативного регулювання, японські компанії в Україні сплачують значно більше податків, ніж під час спільної економічної діяльності у більшості країн світу.

“Японія прагне продемонструвати свою відданість підтримці України через державно-приватну співпрацю та підтримуватиме японські фірми, які відкривають бізнес у країні”, – пише про новий рівень партнерства між країнами Kyodo News.

Серед бізнес-проєктів, які не стосуватимуться конкретного фінансування та розширятимуть співробітництво – взаємодія щодо медичної галузі, кібербезпекових заходів, а також впровадження відновлювальних енерготехнологій – вітрових електростанцій.

“Обидва уряди планують розпочати переговори щодо інвестиційної угоди, спрямованої на сприяння участі японських компаній у проектах відновлення”, – пише японське видання.

Японія підтримує Формулу миру України. Україна та Японія домовились про реалізацію економічних реформ, співпрацю у відновленні інфраструктури, цифровій та атомній галузях. // Дзеркало тижня