Перейти к основному содержанию

Топменеджерку "Укренерго" призначили очільницею Агенції оборонних закупівель

29.01.2024
Опубликовано в Общество

безрукова

Міністерство оборони призначило директоркою держпідприємства "Агенція оборонних закупівель" Марину Безрукову. Раніше вона була директоркою із закупівель "Укренерго".

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Міноборони вибудовує нову архітектуру закупівель, яка унеможливить прояви корупції та буде відповідати стандартам НАТО. Зміна менеджменту – це перший крок до кардинального перезавантаження "Агенції оборонних закупівель. Наш пріоритет – це своєчасне та якісне забезпечення наших воїнів усім необхідним. Без простору для корупції", – зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

За даними оборонного відомства, Безрукова має більше 20 років досвіду в управлінні ланцюгами постачання та розвитку партнерства з іноземними компаніями (США, Канада, Європа, Близький Схід, Африка).

Водночас у 2017-2024 роках вона працювала в "Укренерго". Компанія стала однією з перших серед державних, що перевела всі закупівлі на платформу ProZorro. Також при Безруковій "Укренерго" створило інститут уповноважених осіб, відповідальних за закупівлі, дирекцію з управління ланцюгами постачання з категорійним менеджментом у закупівлях. Крім того, менеджерка впровадила допоміжні функції внутрішнього аудиту та комплаєнсу.

"Результат – зниження цін в закупівлях в середньому на 14%; зменшення середнього часу проведення закупівель на 20%; підвищення кваліфікації закупівельної команди. За останні п’ять років "Укренерго" заощадила на закупівлях понад 1,2 мільярда гривень", – зазначили в Міноборони.

Як наголосили у відомстві, зміна очільника – перший крок до трансформації "Агенції оборонних закупівель". Наступний етап – створення Наглядової ради.

Автор: Юлiя Недашківська