Перейти к основному содержанию

Країни Євразійського союзу підписали угоду про вільну торгівлю з Іраном

25.12.2023
Опубликовано в Общество

єаес

Країни Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), до якого входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан та Киргизстан, підписали повноформатну угоду про вільну торгівлю з Іраном , яка має прийти на зміну тимчасовій угоді, що діяла з 2019 року.

Підписання відбулося у рамках засідання Вищої Євразійської економічної ради у Санкт-Петербурзі (Росія), передає News.am.

Тимчасова угода про створення зони вільної торгівлі між ЄАЕС та Іраном була укладена 17 травня 2018 року та діє з 27 жовтня 2019 року.

Євразійський економічний союз створений 29 травня 2014 року. До нього увійшли Білорусь, Казахстан, Росія, 2 січня — Вірменія, 14 травня до ЄАЕС приєднався Киргизстан.

Раніше повідомлялося, що Росія та Іран підписали декларацію про протидію західним санкціям, накладеним на обидві країни.

До того уряд США оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти двох десятків фізичних осіб і організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували фінансовий прибуток іранського режиму й зокрема його військової машини.

Автор: Галина Ялівець