Перейти к основному содержанию

Блокування кордону: У чергах на пунктах пропусках стоять 3400 вантажівок

14.11.2023
Опубликовано в Общество

пункт,кордон,польща,пропуску

Через протести польських перевізників продовжують утворюватися великі черги вантажівок на українсько-польському кордоні. На в’їзд в Україну очікують 3,4 тисячі авто.

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Інтерфакс-Україна.

Станом на ранок 14 листопала на кордоні у напрямку трьох заблокованих пунктів пропуску – "Ягодин-Дорогуськ", "Краковець-Корчова", "Рава-Руська-Хребені" – як і раніше, спостерігаються черги у зв’язку з діями польських перевізників.

Найбільша кількість транспортних засобів на кордоні на напрямку "Ягодин" – близько 1300 вантажівок, а також по 500 вантажних автомобілів – за напрямами "Краковець" та "Рава-Руська". Водночас черги почали утворюватися не лише на цих пунктах пропуску.

"Звичайно, через дії польських перевізників водії обирають інші напрямки, тому ми бачимо ще навпроти одного пункту пропуску деяке скупчення вантажівок. Із польської сторони, які очікують на перетин кордону в Україну, це за напрямом пункту пропуску "Шегині". І там станом на ранок перебувало близько 1100 автомобілів, які повільно, але все ж таки рухаються в напрямку України", – зазначив Демченко.

За його словами, минулої доби через пункт пропуску "Шегині" пройшло близько 300 вантажних транспортних засобів на в’їзд в Україну.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема, заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску "Корчова-Краківець", "Гребенне-Рава Руська", "Дорогуськ-Ягодин".

Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планується терміном на два місяці.

13 листопада відбулися переговори між українською та польською владою. Конкретним результатом вони не завершилися.

Автор: Юлiя Недашківська