суббота21 сентября 2024
ord-02.com

У Бородянці стартував проєкт "Відродження Бородянки" (ФОТО)

13:48 23-08-2024
У Бородянці стартував проєкт

У серці Бородянки, що на Київщині, розпочинається новий етап відродження, завдяки масштабному проєкту "Відродження Бородянки", ініційованому спільно волонтерським рухом "Добробат" та Бородянською селищною радою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Першим кроком на цьому шляху стала велика толока, що відбулася 22 серпня 2024 року на центральному майдані селища імені Тараса Шевченка.

На цю подію з’їхалися волонтери з усієї країни, які розпочали впорядкування майдану, символічно висадивши перші клумби. Це починання є лише першим кроком у масштабній реконструкції, що передбачає створення сучасного європейського урбаністичного простору. Як амбасадор волонтерського руху "Добробат", я із ентузіазмом долучився до цієї чудової ініціативи. Хочу наголосити, що Бородянка є для "Добробату" знаковим місцем. Саме у цьому населеному пункті розпочали свою роботу перші загони добробатівців навесні 2022 року після звільнення Київщини від російських окупантів. Вдячний всім нашим волонтерам за участь у відновленні та відбудові Бородянки та багатьох інших населених пунктів України,

— розповідає народний депутат України, заступник Голови парламентського Комітету з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко.

Невдовзі площа біля будинку культури у Бородянці перетвориться на концептуальний парк із тематичними зонами. Центральним елементом парку стане "Джерело Відродження" – пшеничне поле, що символізує енергію та життєву силу. Навколо розмістяться зони відпочинку з дерев’яними терасами, квітники, ігрові зони для дітей, фонтан та "Річка життя". Це місце стане привітним і комфортним середовищем, де люди матимуть можливість перебувати у гармонії з природою.

Також, напередодні святкування Дня Державного прапора, над Бородянкою підняли український стяг, що стало ще одним символом відродження селища.

Нагадаймо, що реконструкція та будівництво будівлі Бородянського ліцею №1 Бородянської селищної ради Київської області завершилися.