Перейти к основному содержанию

Суд збільшив заставу для нардепа-забудовника Ісаєнка у 4 рази

03.05.2023
Опубликовано в Криминал

дмитро,ісаєнко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) збільшила розмір застави для обраного від забороненої партії ОПЗЖ народного депутата і забудовника Дмитра Ісаєнка з 6 млн до 26,84 млн₴

Відповідне рішення суд ухвалив 2 травня, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Таким чином, суд частково задовольнив скаргу прокурора. скасував ухвалу ВАКС від 13 квітня в частині розміру застави та постановив нову ухвалу, якою збільшив заставу до 26,84 млн₴ У іншій частині ухвалу слідчого судді залишено без змін.

Як повідомлялся, раніше ВАКС визначив запобіжний захід для обраного від забороненої партії ОПЗЖ народного депутата і забудовника Дмитра Ісаєнка у вигляді застави у розмірі всього 6 мільйонів гривень. У САП обіцяли подати апеляційну скаргу на це рішення.

ВАКС також визначив 536,8 тис. грн застави з обов’язками колишньому директору державного підприємства "Державний будівельний комбінат" Юрію Юрлову. Його підозрюють у причетності до справи народного депутата Ісаєнка.

Читайте також: Затриманий на хабарі представник київського забудовника отримав умовний строк

Нагадаймо, 10 березня детективи НАБУ повідомили про підозру нардепу Дмитру Ісаєнку, якого повязують із забудовником Perfect Group, а також екскерівнику Управління справами Апарату ВРУ та колишнім посадовцям держпідприємств у справі про спробу незаконного заволодіння землею та майном "Держбудкомбінату".

За даними слідства, у 2020 році Ісаєнко змовився з керівником ДП "Держбудкомбінат" і керівником Управління справами Апарату ВР, щоб незаконно та без погодження Верховної Ради виставити на аукціон земельну ділянку, на якій розміщена виробнича база "Держбудкомбінату", для укладення інвестиційного договору щодо її забудови.

Для цього учасники схеми організували проведення аукціону, перемогу в якому отримала компанія, пов’язана з нардепом. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн₴ Натомість реальна вартість ділянки і майна становила понад 525 млн₴

У подальшому зловмисники планували звільнити ділянку від забудов, а на їх місці збудувати новий житловий комплекс. НАБУ також стверджує, що довідавшись про початок досудового розслідування, фігуранти справи вживали дій для уникнення відповідальності. Зокрема, вони планували звернутись до місцевої прокуратури із заявою про вчинення злочину та провести "необхідні" експертизи, що підтвердили б відсутність складу злочину, що у підсумку призвело б і до закриття провадження яке розслідують детективи НАБУ.

Дмитро Ісаєнко був обраний народним депутатом дев’ятого скликання за списком партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. Офіційно він не декларував компанії, що входять до забудовника Perfect Group. Однак вказував у декларації фонд "Княгиня Ярославна", від якого щорічно отримував мільйонні дивіденди. Як свідчать відкриті джерела, фонд "Княгиня Ярославна" збирає кошти на будівництво житла, яке зводить група компаній Perfect Group.