Перейти к основному содержанию

У Гореничах продається дім ексгенпрокурора Пшонки (ФОТО)

13.05.2024
Опубликовано в Криминал

У Гореничах продається дім ексгенпрокурора Пшонки (ФОТО)

Маєток колишнього генпрокурора-втікача Віктора Пшонки у Гореничах, що під Києвом, виставили на продаж

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Інформатор".

Рієлтори, які займаються продажем будинку, не спілкуються телефоном, але агенція, що займається продажем – досить солідна і спеціалізується на елітній нерухомості. Будинок, що належав Віктору Пшонці, після його втечі з країни у 2014 році, стояв порожній. З маєтку повиносили меблі та декор, місцями навіть познімали розетки, плитку. Тепер же там все довели до ладу — зробили ремонт та декорування.

Віктор Пшонка був генпрокурором України за президентства Януковича. У 2014 році Янукович, Пшонка, його син і ще низка їхніх високопоставлених осіб втекли у Росію і були оголошені в розшук в Україні. Уперше Віктор Пшонка та його син Артем опинилися під санкціями Євросоюзу 2014 року як особи, що підлягають кримінальному переслідуванню в Україні.

Після того, як ексгенпрокурор покинув країну, в його будинку було знайдено безліч предметів розкоші: скульптури левів при вході, дивани із золотою оббивкою, світлини Пшонки в образі Цезаря, велику кількість картин, зброї, ікон і навіть мощі святих. Все це коштувало господарям понад 15 мільйонів доларів. Вже за декілька років від розкоші в будинку майже нічого не залишилось. У 2019 році журналісти навідались у маєток і виявили там голі стіни та навіть зняту плитку. Хто пограбував будинок – й досі невідомо. Можливо, мародери, а можливо сам власник найняв охоронну фірму, аби забрати свої скарби.

Проте колишній генпрокурор не сидів, склавши руки. Улітку минулого року Віктор Пшонка виграв судовий процес у Європейському союзі, домігшись скасування санкцій для себе і свого сина Артема Пшонки. Генеральний суд ЄС ухвалив рішення, пославшись на помилки в оцінці та сумніви в тому, що вони були засновані на досить "твердій фактичній основі". Столичний активіст Олександр Довгий стверджує, що Гореничі – колишня вотчина родини Пшонки. А по вулиці Стрілецькій розташовано відразу три їхні будинки.

Один з них і виставили на продажу після капітального ремонту. Ціна смішна – півмільйона доларів. Не секрет, що тільки земля у Гореничах скільки коштує. А тут цілий будинок у стилі "пшонка-стайл" — і за півмільйона. Зазвичай, такі пропозиції перекуповують самі рієлтори, а згодом перепродають за ціну набагато вищу. Але тут все тримають в таємниці – і продавця, і кадастровий номер, і навіть адресу. Мені відомо лише, що цей будинок оформлений на сторонню особу,

— пояснив Довгий.

За його словами, місцеві повідомляють, що вже бачили у Гореничах втікача Артема Пшонку. Втім, на продаж нерухомість була виставлена ще у січні, але з того часу покупців на будинок не знайшлося.

Нагадаймо, що мати очільника економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою, володіє елітною нерухомістю у Києві та області на загальну суму понад 16 млн₴

Будинок відремонтували

Так виглядає кухня

Статуетки та годинники — візитівка господарів

Люстри — наше все

Басейн