Перейти к основному содержанию

АРМА виставить на продаж 264 картини з колекції Медведчука

17.04.2024
Опубликовано в Криминал

медведчук,картина

Національне агентство з розшуку та менеджменті активів (АРМА) готує до реалізації 264 картини , які належали Віктору Медведчуку.

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Дума нагадала, що картини були арештовані та передані АРМА за ухвалою суду.

"Наші працівники провели повторний огляд картин, а створена Агентством конкурсна комісія незабаром виставить їх на реалізацію. Усі кошти від продажу полотен поповнять держбюджет України", – зазначила вона.

Наразі картини перебувають на тимчасовому зберіганні у Національному художньому музеї України. Значну частку колекції складають роботи представників Закарпатської художньої школи – Адальберта Ерделі, Йосипа Бокшая, Золтана Шолтаса.

Раніше повідомлялося, що АРМА вирішило виставити на продаж елітний автомобіль Maybach та 20 колекційних наручних годинників, що належали звинуваченому у державній зраді Віктору Медведчуку.

Справа Медведчука

Кума російського президента Путіна Віктора Медведчука обвинувачують у державній зраді та порушенні звичаїв війни. Українські правоохоронці затримали в квітні 2022 року, а у вересні того ж року передали Росії в рамках масштабного обміну полоненими.

Активи Медведчука та його дружини Оксани Марченко в Україні заарештовані. У січні 2023 року президент України позбавив Медведчука українського громадянства.

Автор: Галина Ялівець