Перейти к основному содержанию

Хто втратить "привілеї" згідно із новим законом про мобілізацію

31.03.2024
Опубликовано в Криминал

Читать на русском

Хто втратить

Хто втратить "привілеї" згідно із новим законом про мобілізацію

Днями комітет Верховної Ради з нацбезпеки завершив розгляд депутатських поправок до законопроєкту №10449 про мобілізацію. Очікується, що на голосування його можуть винести в середині квітня.

Відповідно до проєкту закона, частина держслужбовців та правоохоронців втратять право на відстрочку від призову. Кого стосуватимуться зміни?

Як розповів депутат Верховної Ради та військовий Роман Лозинський, відповідно до законопроєкту про мобілізацію, "дуже багато категорій" громадян втратять право на відстрочку, зокрема низка держслужбовців та правоохоронців.

"Це частина дерслужбовців різних рангів, різних структур. Представники сфери правоохоронних органів, таких як ДБР. Ці рішення нині ухвалені. Це потенційно декілька сотень тисяч людей, із розрахунків, які звучали на засіданнях Комітету. Яким буде фінальне рішення Комітету, я зараз не готовий сказати. Зараз ці блоки будуть підсумовувати і можливі ще певні зміни", – сказав він в ефірі Radio NV.

За словами Лозинського, поріг для мобілізації становитиме 25 років.

Водночас комітет із нацбезпеки не підтримав ідею прив’язати бронювання від мобілізації до рівня зарплати та сплачених податків.

"Була така пропозиція, на мою думку, абсолютно абсурдна, яка сіє ще більше нерівності в нашій країні. Бо не села та сільські території повинні воювати, а всі українці, і ті, хто в містах мають вищі зарплати. Це не вплине суттєво на економіку, ми вже у цьому переконані, були відповідні розрахунки. Тому таке рішення комітет не підтримав – певної межі, з якої в тебе наступає бронь від мобілізації за рахунок твоєї заробітної плати. Це рішення було відхилено, і я вважаю, це правильно", –сказав нардеп.