Перейти к основному содержанию

Кіберполіція заблокувала 27 тисяч ворожих ресурсів у соцмережах завдяки проєкту «Брама»

30.03.2024
Опубликовано в Криминал

Читать на русском

Кіберполіція заблокувала 27 тисяч ворожих ресурсів у соцмережах завдяки проєкту «Брама»

Кіберполіція заблокувала 27 тисяч ворожих ресурсів у соцмережах завдяки проєкту «Брама»

Ініціатива «Брама» спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню російської пропаганди в медіапросторі.

Від початку повномасштабної війни з РФ завдяки соціальному проєкту «Брама» було заблоковано 27 тисяч ворожих ресурсів у соціальних мережах.

Про це на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024 заявив начальник управління оперативно-аналітичного забезпечення та аналізу відкритих джерел Департаменту кіберполіції Євген Панченко, повідомили у телеграм-каналі відомства.

Ініціатива «Брама» використовувалася ще до повномасштабного вторгнення для запобігання розповсюдженню наркотиків, зокрема через телеграм. Наразі проєкт спрямований на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню російської пропаганди в медіапросторі.

«У нас є вектор розвитку, ми чітко розуміємо, як розвивати проєкт "Брама". Ми змінюємо підходи до блокування», — зазначив Панченко.

 qkxiqdxiqdeihrant

У кіберполіції анонсували запуску окремого сайту проєкту «Брама», який презентують вже у квітні.

«Ми розвиваємо цей проєкт не тільки на платформі "Телеграм". Ми бачимо розвиток на інших платформах і створення власних ресурсів. Готуємо реліз нашого сайту, який розробили з нашими партнерами. Там буде дуже багато рекомендацій, а також можливість надсилати скарги і знищувати ворожу пропаганду», — розповів Євгеній Панченко.

На заході Kyiv Stratcom Forum 2024 виступили понад 20 спікерів, серед яких народні депутати, керівники міністерств і відомств, українські та закордонні експерти з комунікацій. Учасники обговорили успішні комунікаційні кейси та нові стратегії в інформаційній війні з Росією, зокрема на міжнародній арені.