Перейти к основному содержанию

Україна просить в ООН грошей на розширення програми пільгової іпотеки

18.01.2024
Опубликовано в Криминал

оон,резолюція

Міністерство економіки України закликає Європейську економічну комісію ООН долучитися до реалізації програми пільгового іпотечного кредитування "єОселя".

Про це йшлося під час зустрічі заступників міністра Олексія Соболевв і Тараса Качки із виконавчою секретаркою Європейської економічної комісії (ЄЕК) ООН Тетяною Мовчан, повідомляє пресслужба міністерства.

"Зараз зусилля Міністерства економіки спрямовані на реалізацію програми "єОселя"... В першу чергу "єОселя" може мотивувати українців повертатися додому. Адже маючи куди повернутися, вони будуть більш охоче ухвалювати рішення про те, що їхнє майбутнє – в Україні. Можлива участь ЄЕК ООН в реалізації цієї програми може сприяти цим зусиллям", – наголосив Соболев.

Читайте також: "єОселя": Пільгову іпотеку спрямують на закупівлю житла у забудовників

Як повідомлялося, від початку дії програми "єОселя" у жовтні 2022 року пільгові кредити на придбання житла взяли вже 6 411 українських родин на майже 10 млрд₴ Програма фінансується державою через випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%. Решту відсоткової ставки банкам компенсує держава.

Автор: Михайло Орлюк