Перейти к основному содержанию

Google випадково "обвалив" курс польського злотого, в уряді Польщі вимагають пояснень

02.01.2024
Опубликовано в Криминал

злоті

Міністерство фінансів Польщі офіційно звернулося до польського підрозділу корпорації Google з проханням пояснити причини неправдивої публікації стосовно курсу злотого, що з’ явилася 1 січня.

Польський Мінфін також хоче дізнатися, яких дій вживатиме Google, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому, повідомляє Польське радіо.

У понеділок, 1 січня 2024 року, сервіс Google про актуальні курси валют вказав, нібито курс польської валюти досягнув позначки 5 злотих 20 ґрошів за 1 євро. Це означало б девальвацію польської валюти на понад 20%.

Однак міністр фінансів Польщі Анджей Доманський ці дані заперечив, назвавши дані Google "помилкою джерела даних". На підтвердження цих слів міністр навів курс, який публікує компанія Bloomberg – 4 злотих і 34 ґрошів за один євро.

Читайте також: Гривня продовжує падати: Нацбанк встановив офіційний курс долара на 3 січня

У вівторок, 2 січня, курс злотого в сервісі Google Finance становить 4 злотих 35 ґрошів. Таке ж значення наводить Bloomberg.

Курси валют, які публікує Google, не завжди містять точні та правильні дані. Компанія не бере на себе відповідальності за правильність курсів, про що повідомляє на своїй вебсторінці.

Автор: Михайло Орлюк