Перейти к основному содержанию

Кабмін дозволив майбутнім льотчикам виїжджати за кордон на навчання

04.09.2023
Опубликовано в Интернет

пилоты

Кабінет міністрів вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, дозволивши виїзд студентам та курсантам для проходження льотної підготовки за кордоном.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у п’ятницю, 1 вересня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

"Надано право перетинання державного кордону у разі введення правового режиму воєнного стану студентам або курсантам, які здобувають освіту за авіаційними спеціальностями, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період та потребують практичної льотної підготовки в іноземних закладах освіти або в авіаційних школах у звʼязку із закриттям повітряного простору України", – повідомив Мельничук.

Як повідомлялося, раніше Кабмін дозволив виїжджати за кордон чоловікам, які є членами сімей осіб, що загинули (зникли безвісти) під час проведення антитерористичної операції.

Нагадаймо, жінки та чоловіки, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції (АТО/ООС) з 2014 року не підлягають мобілізації. 29 липня Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким військовозобов’язані, чиї родичі загинули під час повномасштабної війни з РФ, також не можуть бути мобілізовані.