Перейти к основному содержанию

Голова "Укргідроенерго" хоче будувати нову станцію на місці зруйнованої Каховської ГЕС

06.06.2023
Опубликовано в Интернет

гес,каховська

ПрАТ "Укргідроенерго" побудує на місці зруйнованої російськими окупантами Каховської ГЕС нову станцію.

Про це заявив генеральний директор компанії Ігор Сирота в ефірі єдиного національного телемарафону, передає Інтерфакс-Україна.

"Станція відновленню не підлягає, вона повністю зруйнована... йде розмив гідроспоруд, і ми розуміємо, що нам доведеться дуже швидко будувати нову станцію. Ми побудуємо на тому ж місці більш красиву та потужну станцію", – сказав він.

За словами Сироти, вже сьогодні фахівці компанії з проєктним інститутом та будівельниками почали обговорення як необхідно після деокупації швидко перегородити греблю та подати ресурс із верхніх водосховищ для забезпечення ним трьох-чотирьох областей, які страждатимуть від нестачі води.

Для цього "Укргідроенерго" подало до Міненерго новий баланс з метою зниження використання води на своїх об’єктах.

"Ми заощаджуватимемо воду, щоб, коли буде необхідно наповнити Каховське водосховище, ми змогли швидко його наповнили для забезпечення водою постраждалих областей", – сказав він.

Сирота уточнив, що під час засідання РНБО і штабу під керівництвом прем’єр-міністра були поставлені завдання пробурити додаткові свердловини в Херсонській і Миколаївській областях для отримання прісної води. Також компанія здійснить перекидання води з дніпровського каскаду до Кривого Рогу.

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня ворог підірвав греблю Каховської ГЕС. За даними "Укргідроенерго", внаслідок підриву ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.