Перейти к основному содержанию

Підвищення тарифу на електроенергію викличе збільшення витрат на субсидії,

01.06.2023
Опубликовано в Интернет

комуналка,субсидія

Підвищення тарифів на електроенергію для населення викличе збільшення кількості звернень за субсидіями.

Про це заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак заявила в ефірі телемарафону, повідомляє Liga.net.

За її словами, субсидії для громадян, які їх вже отримують, збільшать автоматично, жодних додаткових дій робити не потрібно.

Вона запевнила, що якщо людина отримує пільгу на сплату комунальних платежів в розмірі 25%, 50% або 100%, то ті самі відсотки покриватимуть субсидії.

Зараз субсидії отримують 2,2 мільйони домогосподарств, а пільги надають для 1,3 мільйона громадян. За словами Марчак, в разі підвищення тарифів очікується збільшення кількості звернень.

Читайте також: Підвищення тарифів на електроенергію відбулося через втрату генерації та споживачів, – "Укренерго"

Як повідомлялося, Кабінет міністрів з 1 червня підвищив тариф на електроенергію для населення майже вдвічі – до 2,64 грн за кВт-год.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, після підвищення тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 гривень.

Нагадаймо, попередні тарифи на електроенергію для населення діяли з 1 жовтня 2021 року. Для індивідуальних побутових споживачів тариф становив 1,44 грн за кВт-год при споживанні до 250 кВт год на місяць та 1,68 грн/кВт год – понад 250 кВт год на місяць.

У серпні минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає запровадження мораторію на підвищення тарифів на опалення та гарячу воду протягом дії воєнного стану та шести місяців після його припинення. Однак він не передбачає мораторію на підвищення тарифів на електроенергію.